Historie

De oorsprong
De eerste lemsteraak, een grote houten visaak, werd in 1876 gebouwd door Scheepswerf de Boer in Lemmer. Oorspronkelijk was de aak bedoeld als vissersschip op de Waddenzee en de Zuiderzee, maar al snel kwam men erachter dat deze Lemsteraak ook prima geschikt was voor de plezierjacht. Daarom werd in 1907 op de Scheepswerf van De Boer de eerste Lemsteraak opgeleverd die als jacht gebouwd was.

Tegenwoordig varen er meer dan 1000 Lemsteraken rond, die onder andere voor de visserij worden gebruikt, maar met name voor recreatiedoeleinden of het wedstrijdzeilen. 

Plato
Zo ook Plato, die door de moderne bouw hoog en hard kan zeilen. Daarnaast is Plato een waar hypermodern en luxe schip, met alle gemakken voorzien. Een echte Lemsteraak gebouwd naar traditionele lijnen en eisen uit de historie. Het type visserman is ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen, maar ook voor het maken van prachtige tochten met groepen van maximaal 15 personen (inclusief bemanning).

De kuip is open en biedt zeer veel buitenruimte. Benedendeks is het schip van alle moderne gemakken voorzien, zoals een douche, wasmachine, airco, vaatwasser en quooker.

De bouw van Plato
In januari 2021 zijn Jelle en Daan Douma, van de Workumer Jachtservice, gestart met de bouw van onze droom. Onder ontwerp en begeleiding van Niels Moerke van Van Oossanen Naval Architects, wordt in juni 2022 Plato opgeleverd.

Kom zeilen met Plato

Wilt u meer weten over onze arrangementen of over de mogelijkheden die Plato nog meer te bieden heeft? Wij doen u graag een voorstel op maat. Ons schip biedt ruimte voor maximaal 15 gasten aan boord, inclusief bemanning.

Neem gerust contact met ons op door uw gegevens achter te laten. Of stuur en e-mail naar plato@wk16.nl. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Liever telefonisch contact? Wij zijn ook bereikbaar op:

Job Steenland: +31 (0)6 13 71 14 41
Marit Steenland: +31 (0)6 44 63 85 32

Informatie & Reserveren

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.